Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.

Mölnlycke fabriker

Området

  • Historiska Mölnlycke

    Samhället i Mölnlycke växte fram som bostäder för arbetare vid Mölnlycke fabriker en gång i tiden. Mölnlycke AB grundades 1849 av Gustav Ferdinand Hennig. Här tillverkades textilier och olika textilprodukter ända fram till slutet av 1990-talet. Det gamla fabriksområdet har numera renoverats och det kreativa arvet har tagits tillvara. Idag verkar mindre företag och restaurangverksamhet här. I takt med utbyggnaden kommer det också bli ännu fler butiker i området.

  • Kulturella Mölnlycke

    Mölnlycke kulturhus har en scen som används för konserter, teatergästspel och biograf. På Wendelsbergs Teater och Skolscen spelas föreställningar med skolans egna studenter. Här finns blås- och stråkorkestrar samt Mölnlycke storband med ensembler som har varit aktiva i flera decennier. Kulturhistoriskt värdefulla byggnader och miljöer är Råda Kyrka, Råda säteri och Långenäs. Råda säteri har närodlade växter, hemmagjord glass och det finns en liten strand som besöks flitigt av barnfamiljer.

  • Service i området

    I centrala Mölnlycke hittar du det lokala torget med försäljning av frukt och grönt, systembolag, livsmedelsbutiker, caféer, apotek, detaljhandel, bibliotek, vårdcentral, skolor, med mera. Vård och omsorg liksom närservice finns även i bostadsområdena kring centrum.