Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Nyproduktion Göteborg - Mölnlycke fabriker
Plats

Mölnlycke fabriker

Bo i Mölnlycke

Beskrivning

Bo i Mölnlycke

I Mölnlycke tar en ny och livfull stadsdel form - Mölnlycke fabriker, med en blandning av verksamheter, kontor, handel, rekreation och bostäder i olika upplåtelseformer.

Mölnlycke ligger en mil sydost om centrala Göteborg. Landskapet växlar mellan öppet och slutet, kuperat och blandat med vida vattenytor och dramatiska branter. Till större delen består bebyggelsen här av villor, radhus och kedjehus. Trots den täta bebyggelsen finns många promenadvänliga skogsområden som till exempel Rådasjöns naturreservat och Finnsjöns friluftsområde. I Mölnlycke centrum är service utbudet stort med mataffärer, apotek, café och restauranger. I området finns gott om skolor och förskolor och gott om fritidsaktiviteter för alla åldrar.

Bilder

Området

  • Historiska Mölnlycke

    Samhället i Mölnlycke växte fram som bostäder för arbetare vid Mölnlycke fabriker en gång i tiden. Mölnlycke AB grundades 1849 av Gustav Ferdinand Hennig. Här tillverkades textilier och olika textilprodukter ända fram till slutet av 1990-talet. Det gamla fabriksområdet har numera renoverats och det kreativa arvet har tagits tillvara. Idag verkar mindre företag och restaurangverksamhet här. I takt med utbyggnaden kommer det också bli ännu fler butiker i området.

  • Kulturella Mölnlycke

    Mölnlycke kulturhus har en scen som används för konserter, teatergästspel och biograf. På Wendelsbergs Teater och Skolscen spelas föreställningar med skolans egna studenter. Här finns blås- och stråkorkestrar samt Mölnlycke storband med ensembler som har varit aktiva i flera decennier. Kulturhistoriskt värdefulla byggnader och miljöer är Råda Kyrka, Råda säteri och Långenäs. Råda säteri har närodlade växter, hemmagjord glass och det finns en liten strand som besöks flitigt av barnfamiljer.

  • Service i området

    I centrala Mölnlycke hittar du det lokala torget med försäljning av frukt och grönt, systembolag, livsmedelsbutiker, caféer, apotek, detaljhandel, bibliotek, vårdcentral, skolor, med mera. Vård och omsorg liksom närservice finns även i bostadsområdena kring centrum.

Fakta om närområdet

15 min

promenad till centrum

2 st

sjöar

1 st

å

Mölnlycke fabriker