Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.

Bonava möjliggör för pendelbåt mellan Nacka och Stockholm

2021-10-20, 13:00

Den 26 oktober startar Nackalinjen, en eldriven pendelbåtlinje mellan Nacka och centrala Stockholm. Bonava delfinansierar projektet som är ett grannskapsinitiativ av boende i Tollare, ett område där Bonava har utvecklat cirka 1100 bostäder. Nackalinjen inleder nu testperiod som efter utvärdering på sikt kan komma att komplettera befintlig kollektivtrafik.

– Nackalinjen är ett hållbart och trevligt alternativ för de boende i Tollare som önskar att ta sig sjövägen mellan Nacka och centrala Stockholm. För oss, som utvecklar områden med målet att skapa lyckliga grannskap, är det glädjande att få möjlighet att stödja detta unika grannskapsinitiativ. Det kommer att tillföra nackaborna högre livskvalitet, säger Fredrik Hemborg, Sverigechef, Bonava.

Nackalinjen kommer att trafikera rutten Lännersta - Tollare - Saltsjö Duvnäs - Björknäs - Skuru - Nybroviken tre dagar i veckan under hösten. Det finns sittplatser med bord, wifi och servering för cirka 40 personer.

M/S Silvia är en ombyggd landstigningsbåt från andra världskriget och världens första båt där man har återanvänt batterier från uttjänta Teslabilar och anpassat till marin användning. Båtens ålder, att batterierna är begagnade och att drivmedlet är förnyelsebart, gör fartyget till ett mycket hållbart transportmedel.

Efter genomförd testperiod kommer Nackalinjen att utvärderas, innan vidare beslut om en fortsättning fattas och planer utvecklas på en större och snabbare båt, fler bryggor och fler avgångar.

Pressträff:
Nackalinjen bjuder in till en pressträff och provtur ombord på M/S Silvia.

När: Den 22 oktober kl. 14.

Var: Tollare Kaj, Nacka.

Anmälan: Föranmälan krävs.

 

För mer information, vänligen kontakta:

Fredrik Hammarbäck, Presschef
fredrik.hammarback@bonava.com

Tel: +46 739 056 063

 

Bonava är en ledande bostadsutvecklare i norra Europa som skapar hem och grannskap där människor har högsta möjliga livskvalitet. Bolaget är den första bostadsutvecklaren i Europa att få sina klimatmål godkända av Science Based Targets initiative. Med sina 2 100 medarbetare utvecklar Bonava bostäder i Tyskland, Sverige, Finland, Danmark, Norge, S:t Petersburg, Estland, Lettland och Litauen, med en nettoomsättning om cirka 17 miljarder kronor år 2020. Bonavas aktier och gröna obligation är noterade på Nasdaq Stockholm.

För mer information om oss, besök: www.bonava.com