Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.

Snart säljstart för Sigrids kulle i Sigtuna stadsängar

2024-04-29, 15:47

Med skogen som närmaste granne växer snart ett nytt familjevänligt grannskap fram i Sigtuna stadsängar. Den 26 maj planeras premiärträff i Sigrids kulle.

I grannskapet Sigrids kulle planeras totalt 33 radhus, parhus och fristående hus i två olika storlekar – 104 och 122 kvadrat. Samtliga hus säljs med äganderätt. Premiärträff för de 11 första husen sker den 26 maj.

Sigtuna stadsängar är en hållbar småstadsidyll under framväxt, strax utanför anrika Sigtuna stad. Här är det lätt att trivas, med småskalig bebyggelse, närhet till Mälaren och flera skolor och förskolor i området.

I direkt anslutning till Sigrids kulle planerar kommunen den nya aktivitetsparken "Skogsgläntan" med gott om plats för grönska och lek och lika nära är det till Internationella Engelska Skolan. I Sigtuna stadsängar finns även många ytor för social samvaro, lek och rekreation – bland annat i form av lekplatser, utegym, mountainbikebana, grillplats och övriga ytor för avkoppling.

- Sigrids kulle är den perfekta platsen för barnfamiljer som vill bo nära naturen och ha allt man behöver i närheten. Nu ser vi fram emot premiärträff och säljstart den 26 maj och hoppas träffa många intresserade kunder, säger Anders Stenman, projektchef.

Varierad bebyggelse med hänsyn till naturen

I Sigrids kulle tas stor hänsyn till naturen och husen placeras efter områdets förutsättningar.

–  Därför får vissa hus till exempel en terrasserad tomt, medan andra hamnar lite enskilt på en höjd, berättar Anders.

Bonava har valt två olika storlekar på husen, vissa är fristående och andra radhus.

–  Det ger en fin variation och gör att området kan locka både småbarnsfamiljen och paret som vill lämna den stora villan för något nytt och mer energieffektivt, säger Anders.

Bonavas grannskap i Sigtuna stadsängar

Bonava har skapat många fina grannskap i Sigtuna stadsängar genom åren. Hela stadsdelen, som byggs i nära samarbete mellan Sigtunahem och Bonava, har fokus på social, ekologisk och ekonomisk hållbarhet. Stadsdelen värms upp med en unik värmeanläggning som utnyttjar sol och bergvärme. Solceller genererar el till värmepumpar som hämtar energi från marken. Systemet kräver minimal energi och täcker 100% av stadsdelens värme- och tappvattenbehov.

Premiärträff 26 maj

Vid säljstarten i Sigrids kulle släpps 11 av totalt 33 hus. Premiärträffen är på plats i Sigtuna stadsängar söndagen den 26 maj och produktionsstart planeras till senare i år.

 

Anders Stenman
Anders Stenman

Projektchef