Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.

Täljöhalvön i Österåker

I skärgårdskommunen Österåker har Täljöhalvön vuxit fram. Ett nytt område intill havet, perfekt för barnfamiljer som vill komma nära naturen. Utan att ha för långt till centrala Stockholm.

Livet vid havet

Att bo vid havet har alltid lockat. Det gäller även för Täljöhalvön. Området har en lång historia och redan på järnåldern bosatte sig människor här. De levde så klart ett helt annat liv än vad vi gör nu, men historien har faktiskt präglat skapandet av området. Bland annat genom ett vikingatema på ett av grannskapens lekplatser, perfekt för äventyrliga barn.

 

Gemenskap i fokus


Sedan Täljöhalvön började växa fram har allt fler familjer flyttat in. Det som först var en vision, har nu blivit en levande plats. För oss är det viktigt att grannarna blir en del av grannskapet, vi vill skapa gemenskap. Det har vi lyckats med för Täljöhalvön.

Lekplatser och badbrygga

Förutom den självklart inbjudande omgivningen finns en aktivitetspark med utegym, linbana, gungor, pumptrack-bana och annat skoj för barnen. Det lockar ut grannarna till att umgås med varandra. Runt om i området finns bänkar och sotbäddar att slå sig ner på. För att inte tala om gångstråket mot vattnet, den nya badbryggan och den inbjudande strandpromenaden.

Mer inspiration