Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.

Hyresrätter i Vertikal i Sollentuna

Bonava bygger nu 154 Svanenmärkta hyreslägenheter i Vertikal. Här, nära Väsjön intill Edsbergs allé och den kommande Väsjöskolan blir plats för dig som vill bo i välplanerade lägenheter och som gillar att ha en grön lummig innergård med gott om uteplatser, gröna rum och lekytor, utanför dörren.

Hus och hem

De 154 Svanenmärkta lägenheterna i Vertikal är fördelade på två kvarter med U-formade huskroppar som vänder sig mot varandra och skapar en gårdsmiljö med lugn och familjär atmosfär, där grannar kan mötas och umgås. Husens höjder varierar liksom materialval på husens fasader som ger karaktär och andas småskalighet. Namnet Vertikal har inspirerats av grönskan som kommer att slingra sig vertikalt uppåt utmed fästen på innergårdarnas fasader. Och den skidintresserade vet att vertikal också är en term som används inom slalomåkning, vilket inte är långsökt, då Väsjöbacken nästan ligger utanför dörren.

Uthyrning 

Uthyrningen beräknas starta i början av 2024. Första inflyttning planeras till hösten 2024.

Lägenheterna i Vertikal

De 154 hemmen fördelas på mestadels tvåor och treor men här blir det även yteffektiva ettor, för unga på jakt efter egen bostad och rymliga fyror, för växande familjer. Alla lägenheterna har hemtrevliga loftgångar med inslag av trä och fin utsikt mot den gröna innergården. Några av lägenheterna kommer även att ha en egen balkong mot gatan.

Innergårdar med plats att ses

Huskropparna omfamnar varsin grön innergård, med gott om plats för umgänge. Under en lummig pergola kan grannarna duka upp till långbord medan barnen leker intill. Perfekt för dig som vill ha gott om plats utanför dörren för att träffa kompisar och grannar. Innergården kommer säkerligen bli populär bland grannarna och är också en plats för ekologisk hållbarhet. Det gröna som kommer att växa vertikalt på innergårdarna uppför husen och allt som planteras kommer att ge renare luft som balanserar temperaturer och kommer även att hantera dagvatten. De större planteringarna, som säkert också blir hem för viktiga insekter som humlor och bin, sänks ner så de kan ta hand om dagvattnet.

Hemfakta

Bostadstyp: Lägenhet
Upplåtelseform: Hyresrätt
Antal rum: 1–4
Storlek: 27-87 kvadrat
Antal bostäder: 154
Inflytt från: Hösten 2024
Adress: Väsjön, Sollentuna

Uthyrning 

Uthyrningen beräknas starta i början av 2024. Första inflyttning planeras till hösten 2024.

Perfekt läge nära natur och stan inom räckhåll 

Hemmen i Vertikal ligger fint vid Väsjö torg och nära Väsjön. Här byggs nu inte bara fina lägenheter utan här blir det också skolor, dagis och självklart affärer och annan service med den kringliggande naturen som skön kuliss. På gångavstånd finns fyra vackra insjöar varav Fjäturen, Snuggan och Rösjön till större delen ligger i orörd natur. Den fjärde – Väsjön – är vår granne och också mittpunkten som allt kretsar kring i området. Vi ska inte heller glömma att nämna Väsjöbacken som ligger så nära. För det är inte många som kan säga att de har en skidbacke utanför dörren där de bor. När snön ligger vit på marken går skidliften för fullt och här syns stora och små sladda nerför den vertikala backen. Under de gröna delarna av året är här ett perfekt ställe för den som vill köra lite extra backträning på joggingrundan.

Läs mer