Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.

Hyresrätter i Sjömärket

I de Svanenmärkta hyreslägenheterna i Sjömärket bor du förnämligt på Öster Mälarstrand. När du kommer hit möts du av den inbjudande lobbyn som fungerar som entré och knyter ihop de två husen. Välj bland välplanerade lägenheter om 1–4 rum och kök, de flesta med balkong eller uteplats och såklart riktigt härlig utsikt.

I grannskapet Sjömärket bor du bekvämt med allt du behöver nära tillhands. De två ståtliga husen rymmer fyror med plats för stora familjer såväl som treor och tvåor med smart planlösning. Dessutom två ettor - en av dem med egen uteplats på hela 12 kvadrat. Läget med Mälarparken som granne och utsikten från lägenheterna är fantastiskt, liksom den härliga stadsdelen Öster Mälarstrand. Bonava utvecklar Sjömärket för Lansa Fastigheter som kommer att äga och förvalta grannskapet.

Hemfakta

Bostadstyp: Lägenhet
Upplåtelseform: Hyresrätt
Antal rum: 1-4
Storlek: 35-86 kvm
Antal bostäder: 162 st
Inflytt från: Vintern 2022
Adress: Babordsgatan 4A och 4B

Det här ingår när du flyttar till Sjömärket:

 • Genomgående ekparkett och ljusgrå klinker i hall.
 • I köken finns kombinerad kyl/frys, diskmaskin och det är förberett för micro. I de större lägenheterna finns 2 x kyl/frys.
 • Alla badrum är helkaklade med vitt kakel på vägg och gråklinker på golv.
 • Duschen har glasskärmar, som smidigt kan svängas.
 • Vill du installera tvättmaskin/kombimaskin är det förberett för det i badrummet, annars är det bara att boka tvättid i någon av de tre rymliga tvättstugorna i lobbyn.
 • Förvaringsutrymmen är viktigt, därför är det gott om garderober i lägenheterna. Till varje lägenhet finns dessutom ett tillhörande förråd i källaren och på entréplanet, perfekt när du behöver stuva in det där som du inte behöver ha framme året om.
 • Dina hushållssopor lämnar du bekvämt i sopsugen utanför husen. Det du sorterar, som tidningar, glas och metall lämnar du i markbehållare i  närheten av husen.
 • Värme och kallvatten ingår i hyran.
 • Varmvatten respektive el mäts och du betalar för det du förbrukar.
 • Internetleverantör är Telia som du kontaktar för att teckna ett eget abonnemang. Grundutbud för TV ingår.
 • I garaget under gården finns 84 parkeringsplatser, åtta av dessa är för elbil.

I det gemensamma gårdshuset är det gott om plats att förvara cyklar. Här kan du även serva din cykel och det finns luftslang när du behöver pumpa däcken. Vill du hellre ställa cykeln på gården är det gott om plats även här. Det finns till och med uteplatser för cyklar under tak i anslutning till huset.

Flicka laddar elbil
Ficka med cykel

Bilpoolen - det lilla extra

Du behöver inte ha en egen bil om du flyttar till Sjömärket. När du skriver kontrakt ingår gratis medlemskap i grannskapets bilpool under hela fem år. Perfekt för dig som bara behöver ta dig fram med bil då och då och som vill minimera ditt klimatavtryck.

Lobbyn är navet för husen i Sjömärket

Lobbyn är navet mellan husen och blir säkert platsen där grannarna möts och säger hej. Förutom att alla postfack är samlade här, kommer det att finns digitala informationstavlor med busstider och annat som är bra att ha koll på. Prenumererar du på morgontidningen behöver du dock inte gå ner i lobbyn. På morgonkvisten är det bara att sticka ut armen till tidningsfacket vid sidan om dörren.

I lobbyn ligger även husens tvättstugor. Du behöver alltså inte ner i källaren när du ska tvätta, utan kan checka ditt postfack när du fyllt dina maskiner och heja på en granne som går förbi.

Husen och gården

Runt husen, blir det gott om planteringar och grönska, med plats att träffa vänner och grannar på de intilliggande gräsmattorna och i sittgrupperna. Fasaden är putsad och ljusbeige. Balkongerna har fronter av perforerad plåt i brunt. Det nedre planet som inkluderar lobbyn kommer att kläs med brun fasadklinker som blir en fin kontrast till det gröna sedumtaket på lobbyn och planeringarna närmast husen.

Svanen

Hemmen i Sjömärket är Svanenmärkta. Från första ritning är det fokus på miljön genom hela processen, från råvara till färdig byggnad. Det betyder bland annat att vi använder sunda och godkända material, att du har plats för återvinning, att hemmet är utrustat med energisnåla vitvaror och att din bostad har bra isolering.

Barn leker på innergård
Bild på husfasader

Öster Mälarstrand, här finns allt du behöver  

Stadsdelen Öster Mälarstrand är ett trivsamt bostadsområde. Här vid Sjömärket finns det mesta som du behöver i vardagen. Behöver du fylla kylen finns Hemköp 250 meter från huset. Vill du gå lite längre, men inte långt, har du en ICA. På den promenaden går du också förbi några av stadsdelens restauranger, perfekt när du känner för att äta ute.

Den som är träningssugen och inte bara vill ta en joggingtur i det gröna området, behöver bara ta sig 100 meter från huset för att komma till ett gym. Och dit alla barn längtar – områdets jättestora lekpark, ligger i princip granne med Sjömärket. Vill du bada, behöver ni inte gå över ån efter vatten, till äventyrsbadet Kokpunkten är det cirka 500 meter.

Karakteristiskt för Öster Mälarstrand är de fina ek- och tallbackarna. Dessutom blir det mycket grönt vid de olika grannskapens planteringar, för att inte tala om Mälarparken som brer ut sig mitt över gatan från Sjömärket.

Glöm inte heller det blågröna med Mälarens vatten som du ser från din lägenhet från våning sex och uppåt. På sommaren kommer du att kunna ta färjan, från Östermälarstrand ner till kajstråket. Här kliver du av och njuter av allt gott som restaurangerna och fikaställena utmed kajen erbjuder, sen är det bara att ta färjan hem igen eller promenera in till stan och njuta vidare av allt som finns där.

Bilder

Läs mer