Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.

Ultuna

Man som stretchar mot ett träd

Området

 • Skolor och förskolor

  Här bor du med flera skolor och förskolor på ett behändigt avstånd. För de små barnen finns ett tjugotal förskolor att välja mellan i grannområdena och en ny förskola kommer att byggas alldeles i närheten av grannskapet. Inom samma upptagningsområde kan du välja mellan sex olika grundskolor och närmaste gymnasium är Lundellska skolan i Ulleråker eller Rosendalsgymnasiet. För de fyrbenta familjemedlemmarna finns Hundra Hundars hunddagis på en svansviftnings avstånd.

 • Service i området

  Välj själv var du tycker känns bäst att handla, Gottsunda centrum eller Sunnersta. Avståndet är ungefär detsamma på ca 1,5 km. Här finns matbutiker, vårdcentraler och närservice. I Gottsunda centrum finns även apotek, systembolag, blomsterbutik och flera restauranger, caféer och butiker. Vill du lyfta tungt eller svettas i grupp ligger Friskis & Svettis på gångavstånd.

 • Kommunikationer

  Trots det lugna skärgårdslivet, kan det ibland vara mysigt att åka in till stan. Kanske är det jobbet som kallar, shoppingdagar eller restaurangbesök. Från Silverslänten tar det bara cirka 30 minuter med bil till centrala Stockholm. Vill du resa kommunalt är du inne i city på cirka 45 minuter. Då är den smidigaste resvägen att ta Roslagsbanan från Åkersberga station, buss 683 eller Blåbuss 670 till Tekniska Högskolan.

 • 5 rum och hemodlade tomater

  Det rymliga växthuset på 27 kvadrat är gemensamt för alla grannar att ta del av. Här finns plats för odling och festligheter. Och för barnen finns en lekplats i anslutning till grannskapet, där de kan springa av sig. Dessutom finns en grönskande gräsyta/pocket park för umgänge och söndagsbruncher.