Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Man som stretchar mot ett träd
Plats

Ultuna

Hitta din nya bostad i Ultuna

Beskrivning

Hitta din nya bostad i Ultuna

Välkommen till sköna Ultuna – ett område mellan Sunnersta och Ulleråker längs med Dag Hammarskjölds väg. Här växer ett nytt bostadsområde fram med nära till det mesta, granne med natur och skog.

Bostadsrätter samsas med hyresrätter och ett litet torg med närhandel kommer att finnas när området är färdigbyggt. Det är inte långt till Friskis & Svettis som ligger granne med huvudcampus för Sveriges lantbruksuniversitet, SLU. Populära Engelska skolan ligger på fem minuters promenad och till Uppsala slott och Akademiska sjukhuset är det cirka fyra kilometer. Men det är närheten till naturen som gör att du kommer att älska att bo här.

Nära stan med naturen som granne

I Ultuna lever du nära natur och årstidsväxlingar, med centrala Uppsala på ett nära, bekvämt avstånd. Tänk dig att komma hem efter en stressig dag på jobbet, snabbt byta om till friluftskläder och ta med hunden ut i spåret. Eller köra en halvtimme över stock och sten med cykeln i skogen. Helgerna är som gjorda för en promenad längs Gula stigen med en skön picknick under ekkronorna. Samtidigt går det fort att komma in till stan – med cykeln är du framme på en kvart.

Bilder

Området

  • Skolor och förskolor

    Här bor du med flera skolor och förskolor på ett behändigt avstånd. För de små barnen finns ett tjugotal förskolor att välja mellan i grannområdena och en ny förskola kommer att byggas alldeles i närheten av grannskapet. Inom samma upptagningsområde kan du välja mellan sex olika grundskolor och närmaste gymnasium är Lundellska skolan i Ulleråker eller Rosendalsgymnasiet. För de fyrbenta familjemedlemmarna finns Hundra Hundars hunddagis på en svansviftnings avstånd.

  • Service i området

    Välj själv var du tycker känns bäst att handla, Gottsunda centrum eller Sunnersta. Avståndet är ungefär detsamma på ca 1,5 km. Här finns matbutiker, vårdcentraler och närservice. I Gottsunda centrum finns även apotek, systembolag, blomsterbutik och flera restauranger, caféer och butiker. Vill du lyfta tungt eller svettas i grupp ligger Friskis & Svettis på gångavstånd.

Fakta om närområdet

0 m

till naturen

2 min

till Gula Stigen

5 min

till SLU

4 km

till Uppsala slott och Ackis

Ultuna