Active lifestyleamusement2apartment2Architecturearrow-downPage 1Group 3arrow22arrow2arrow2attachbike2blocks2blocks2bonavapinbonavapin-in-availablebus2cafecalendar2check2close2collapse2CollapseCommon facilitiesGroup 2CloseGood SVG BlackOK SVG BlackPoor SVG BlackVery good SVG BlackVery poor SVG Blackamusement2Culture EntertainmentShapedocument2document_blankdoublearrowarrow2arrow2arrow22Eat Drinkemail2expand2external_link2Family friendlyfavourite2filter2Getting thereGreen solutionsgrocery_store2grocerystoreShapeHealthcareheart_activeHeart filled SVG Blackheart_inactiveholiday_cottage2Shapehospital2house2mypagespin_distanceicon-unit-v2like2list2Local servicesbonava logotype primarybonava logotype secondarybonava logotype_symbolMaintenance SVG BlackMap-pinminus2minus2mobile2parkNature activitiesnature_trails2Neighbourhood storyclose - kopiaparking2pdf2plot2plus2Group 2external_link2preschool2restaurant2row_house2schools2Schoolssearch2semi_detached2settings2Shoppinglocal_services2Social lifestyleSpecial featuregymtapTools SVG BlackGroup 2tube2user2

Kvarnbyn

Kvarnbyn

Kvarnbyn i Mölndal

Kvarnbytornet i hjärtat av ursprungliga Mölndal, ligger kuperat med hänförande utsikt

Bo i anrik miljö med gångavstånd till Mölndals innerstad. I Kvarnbytornet får du nära till service, butiker, matställen och kultur. Och här har ingen annan bott förut.

Dåtid och nutid i Kvarnbyn

Redan på medeltiden utnyttjades vattenkraften till att driva traktens kvarnar och i slutet av 1800-talet utvecklas Kvarnbyn till ett av Sveriges viktigare industriområden med papperstillverkning, textilindustri och oljeslageri. I anslutning till industrierna växte samhället Kvarnbyn fram med bostäder, skolor, handel och sjukhus. Orten var länge bygdens centrum men i mitten av 1900-talet flyttades centrum till andra sidan ån. Idag befinner sig Mölndal återigen i stor omvandling. Mölndals innerstad håller på att ändra karaktär. Här ska bli en spännande blandning av små lokala affärer och stora kedjebutiker. En modern och självklar mötesplats för Mölndalsbor. Kvarnbyn är ett charmigt bostadsområde med kulturhistorisk prägel. Här växer även en helt ny stadsdel fram som lånar drag av den gamla bruksmiljön samtidigt som bostadsområdet präglas av nutida boendeidéer med gröna och attraktiva utemiljöer och tillgängliga stråk.

Området i siffror

1
sjö på promenadavstånd
10
min pendel till Göteborg
13
min promenad från Mölndal innerstad
2
min till ditt lokala bageri
Intressepunkter

Intressepunkter

Kvarnbyn

Till Salu/Klart för inflyttning
Planerad/Snart till salu
Slutsålt