Active lifestyleamusement2apartment2Architecturearrow-downPage 1Group 3arrow22arrow2arrow2bike2blocks2bus2cafecalendar2check2close2collapse2CollapseCommon facilitiesGroup 2amusement2Culture EntertainmentShapedocument2doublearrowarrow2arrow2arrow22Eat Drinkemail2expand2external_link2Family friendlyfavourite2filter2Getting thereGreen solutionsgrocery_store2grocerystoreShapeHealthcareholiday_cottage2Shapehospital2house2pin_distanceicon-unit-v2like2list2Local servicesbonava logotype primarybonava logotype secondarybonava logotype_symbolMap-pinminus2mobile2parkNature activitiesnature_trails2Neighbourhood storyparking2pdf2plot2plus2Group 2external_link2preschool2restaurant2row_house2schools2Schoolssearch2semi_detached2settings2Shoppinglocal_services2Social lifestyleSpecial featuregymtapGroup 2tube2user2

Bostad Eriksberg

Magisk utsikt i Eriksberg

Bo modernt och älvnära vid Göteborgs hamninlopp i ett nytt hem. Här finns boenden med magnifik utsikt över älven i ett område där innovation och teknik blandas med en mix av företag och skolor. I Eriksberg ligger den ikoniska röda bockkranen och här finns flera trevliga restauranger, närservice och grönområden.

Eriksberg är ett historiskt industri- och varvsområde som idag har förvandlats till ett modernt bostadsområde där all service du kan behöva finns. Mest känd är Eriksberg för sin röda hamnkran, Eriksbergskranen, som är det som återstår av Eriksbergs varvstid som började redan 1850. Idag har bockkranen blivit ett tydligt landmärke för stadsdelen. Utöver kranen så är även Juvelkvarnen och Eriksbergshallen kvar från den tiden.

Ett boende i Eriksberg ger dig ett modernt hem i historiska kvarter, där du har nära till havet, med fina promenadstråk och kaj. Det finns många restauranger, caféer och gym i området och ifall man vill ha ett ännu större utbud ligger centrala Göteborg inte långt borta. Med en femton minuters promenad tar du dig till Färjenäsparken, och med bil tar det bara tio minuter in till Göteborg. Härifrån kan du även ta Älvsnabben in till centrala Göteborg från Eriksbergs färjeläge, ifall du tröttnar på bussen, spårvagnen eller bilen. 

Områden i Bostad Eriksberg

Alla områden i Bostad Eriksberg

Bostadstyper i Bostad Eriksberg