Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.

Bonava förvärvar mark för 270 bostäder i Linköping

2021-11-29, 07:00

Bonava har tecknat avtal om ett markförvärv för cirka 270 bostäder i Linköping av Profura Fastigheter AB, en del av Profura Gruppen. Området är detaljplanelagt och produktionsstart är planerad till det andra kvartalet 2023. Affären genomfördes under det tredje kvartalet 2021 och de första bostäderna förväntas färdigställas och överlämnas till kund under det andra kvartalet 2024.  

– Med markförvärvet stärker vi vår position ytterligare i Linköping, en kommun vi känner väl och där behovet av nyproducerade bostäder är stort. Nu introducerar vi våra populära svanenmärkta enfamiljshus i kommunen och säkrar produktionsvolym för lång tid framöver, säger Fredrik Hemborg, affärsenhetschef, Bonava Sverige.

Det nya bostadsområdet är beläget i Ekängen, sex kilometer norr om centrala Linköping. De boende kommer att ha närhet till flera skolor och till sjön Roxen med omkringliggande natur och grönområden. Bostadsproduktionen i området planeras att genomföras i flera etapper och projektet beräknas att vara färdigställt 2028.

Bonava har lång erfarenhet av att skapa grannskap bestående av fristående hus, kedjehus, parhus och radhus. De senaste åren har Bonava, med olika upplåtelseformer, uppfört över 1000 småhus i trä enligt bolagets väldefinierade byggsystem.

I Linköping antas behovet av nyproducerade bostäder uppgå till cirka 16 500 bostäder fram till 2030, cirka 1650 per år. Bonava har bedrivit bostadsutveckling i Linköping under lång tid och har bland annat spelat en central roll i utvecklandet av stadsdelen Södra Ekkällaren, där Bonava byggt cirka 800 av de 1600 nyproducerade bostäderna och där bostäder fortsatt är i produktion.

Läs mer om projektet i följande intervju i Corren.

För mer information, vänligen kontakta:

Fredrik Hammarbäck, Presschef
fredrik.hammarback@bonava.com
Tel: +46 739 056 063

Bonava är en ledande bostadsutvecklare i norra Europa som skapar hem och grannskap där människor har högsta möjliga livskvalitet. Bolaget är den första bostadsutvecklaren i Europa att få sina klimatmål godkända av Science Based Targets initiative. Med sina 2 100 medarbetare utvecklar Bonava bostäder i Tyskland, Sverige, Finland, Danmark, Norge, S:t Petersburg, Estland, Lettland och Litauen, med en nettoomsättning om cirka 17 miljarder kronor år 2020. Bonavas aktier och gröna obligation är noterade på Nasdaq Stockholm.

För mer information om oss, besök: www.bonava.com