Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.

Aktivitet och inkludering i fokus för Bonavas nya grannskap i Sickla

2022-03-29, 11:34

Av 18 aktörer, vann Bonava Nacka kommuns markanvisning i Sickla, Stockholm i början på mars i år. Planen är nu att utveckla omkring 220 nya bostäder och lokaler vid Sicklavallen. Aktivitet och idrott står i fokus med jämställdhet och inkluderande som ledord.

Området Plania ligger i Sicklavallen i Nacka kommun, endast 20 minuter bort från Stockholm centrum. Där planerar nu Bonava att bygga omkring 200 bostäder. Även en ny skola, förskola och en fotbollsplan kommer anläggas i området.  

- Det känns väldigt bra att vi får möjlighet att fortsätta att bidra till Nackas utveckling. I vårt tävlingsförslag har jämställdhet och inkludering varit ledord och vårt fokus för området har varit idrott, aktivitet och möten. Förutom en ny fotbollsplan som kommer anläggas i området, har vi föreslagit en aktivitetsplats som riktar sig till ungdomar och framförallt unga tjejer. Området saknar en samlande plats för alla olika målgrupper och detta är vårt svar på detta, säger Gustaf Ljungh, affärsutvecklare på Bonava och fortsätter:

-  Vi vill också bjuda in skolbarn i området att få vara delaktiga i utformningen och utsmyckningen av de allmänna platserna.

I ett uttalande som publicerades i bland annat tidningen Fastighetsnytt säger Mats Gerdau, kommunstyrelsen ordförande:

- Bonavas förslag tar på ett inspirerande sätt hänsyn både till den befintliga och kommande omgivningen och ger energi till det här nya idrottskvarteret i Sickla.

Arbetet med detaljplanen planeras starta 2023 och antas 2025.

Tävlingsförslaget är framtaget i samarbete med Nyréns arkitektkontor.
Bild: Nyréns arkitektkontor

Gustaf Ljungh
Gustaf Ljungh

Affärsutvecklare