Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.

Bonava ingår samarbete med Coop i Umeå

2024-04-03, 09:00

Bonava ingår samarbete med livsmedelskedjan Coop Nord om att utveckla en livsmedelsbutik i det kommande grannskapet på Haga, Umeå. Butiken kommer att bli navet i den nya stadsdelen och byggstart är preliminärt planerad till 2025.

Bilden ovan är framtagen av arkitektbyrån Strategisk Arkitektur.

– Hagas nya centrum blir hjärtat i den nya framväxande stadsdelen. Utifrån den medborgardialog som vi genomfört i detaljplaneprocessen vet vi att det finns starka önskemål om hög service i form av bland annat daglivaruhandel. Därför är vi glada att presentera detta samarbete med Coop Nord, som har en hög ambitionsnivå för att skapa värde för de boende i och omkring det kommande området, säger Andreas Back, affärsutvecklingschef, Bonava.

– Umeå fortsätter att växa och vi på Coop Nord vill vara med och driva den utvecklingen. Vårt mål är att finnas där våra medlemmar och kunder bor för att förenkla deras vardag och göra det enkelt för dem att handla hållbart och prisvärt. Vi ser mycket positivt på möjligheterna för Haga tillsammans med Bonava, säger Henrik Skyttberg, VD för Coop Nord.

Det kommande grannskapet är beläget på Haga i Umeå. Det var i november 2022 som Bonava förvärvade fastigheten där Motorcentralen tidigare bedrivit verksamhet. Förslaget till detaljplan för området har varit föremål för samråd och tagits fram efter en genomförd medborgadialog där de boende i närområdet gett inspel till den kommande stadsdelens utveckling. Byggstart av Bonavas första etapp på Haga förväntas preliminärt ske under 2025.

Bonava planerar i nuläget för omkring 250 bostäder på Haga och exakt antal kommer att fastställas i detaljplanen. Totalt i stadsdelen Haga planeras omkring 1000 nya bostäder.

Andreas Back
Andreas Back

Affärsutvecklingschef

072-278 78 47