Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.

Tinnerbäcks brunn

I Södra Ekkällan har den gamla hälsobrunnen inspirerat gestaltningen av grannskapet Tinnerbäcks brunn. Intill den rogivande och porlande bäcken har en oas skapats mitt i stan.

Nya Södra Ekkällan ligger knappt två kilometer söder om stadskärnan och har blivit ett av Linköpings populäraste områden. Här har vi på Bonava skapat flera grannskap – alla med gott om plats för gemenskap och med något som grannarna kan dela på. I det här fallet ett gemensamt gårdshus och bastu.

Stenlagd upptäckarstig
Bastu i gårdshuset

Japansk innergård

Den stora innergården är inspirerad av japanska trädgårdar, med körsbärsblommor och stenläggningar. Med gott om olika sittplatser, lekytor och en porlande brunn som knyter an till platsens historia. Här finns även grannskapets 70 kvm stora gårdshus med grannarnas gemensamma bastu, relaxavdelning och omklädningsrum.

Plats att njuta på
Naturnära läge

Vacker natur

Även om Södra Ekkällan ligger i centrala Linköping, gränsar området också till det vackra Tinnerö Eklandskap. Det nästan sju kvadratkilometer stora naturreservatet, med storslagna ekar och rikt djurliv. Och några hundra meter bort finns den nya aktivitetsparken med utegym och lekplatser.

Smart att dela

I Södra Ekkällan behöver de boende inte ha en egen bil. Utan området har en elbilspool och ett flertal laddstolpar. Hållbarhet genomsyrar hela kvarteret, som både är Svanenmärkt och energismart.

 

Grönskande gård
Barnvänligt nära lekpark