Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.

Hyresrätter i Eriks gränd i Sigtuna stadsängar

De Svanenmärkta hyreslägenheterna i Eriks gränd är ett välkommet tillskott i den nya stadsdelen Sigtuna stadsängar som växer för varje dag. Här bor du med allt du behöver nära tillhands. De två kvarteren med lägenheter om 1–4 rum och kök omfamnar varsin fin innergård som blir hyresgästernas egen mötesplats direkt utanför dörren. Här bor du bra med promenadavstånd till morgondoppet i Mälaren, närhet till natur, lekplatser, service och bra kommunikationer.

Lägenheterna och husen

De Svanenmärkta lägenheterna i Eriks gränd är fördelade på två trivsamma kvarter, med fyra hus som omfamnar varsin grön innergård. Här kan du välja bland ettor med sovalkov, tvåor med plats för dubbelsäng, smart planerade treor och fyror för den större familjen. Lägenheterna blir 30–87 kvadrat, de flesta med egen balkong eller uteplats. Oavsett storlek är inredningsstandarden hög:

  • Genomgående parkettgolv i alla lägenheter.
  • Köket är utrustat med ugn, häll och diskmaskin.
  • Alla badrum har kakel på vägg och klinkergolv, bra belysning, kommod och spegelskåp.
  • I fyrorna ingår tvättmaskin och torktumlare som standard. Övriga lägenheter är förberedda för den som själv vill ansluta tvättmaskin och torktumlare.
  • Tvätta görs med fördel i de två tvättstugorna, en i varje kvarter.
  • Alla lägenheter har förråd för den som vill stuva undan grejer.

De två kvarteren har också varsitt cykelförråd och källsorteringsrum. De delar på en fin gemensamhetslokal, perfekt att boka när det är dags för fest eller andra lite större sammankomster.

Själva husen har inspirerats av gamla Sigtuna och fått en dov färgpalett. Fasaderna skiftar i färg och ger en varm och ombonad känsla. För att skapa ytterligare trivsel har husen olika höjd och typer av tak.

Hemfakta

Bostadstyp: Lägenhet
Upplåtelseform: Hyresrätt
Antal rum: 1-4
Storlek: 30-87 kvm
Antal bostäder: 212
Inflyttat: Mars 2022
Adress: Stadsängsgatan i Sigtuna

Mysig innergård

I de båda kvarteren blir det plats för grannar och vänner att ses direkt utanför dörren på de gröna innergårdarna. Häckar, planteringar, mindre träd, ramper, räcken och trappsteg låter det gröna får stå i centrum. Barnen kommer att kunna ägna timmar i sandlådan och åt att springa runt. Föräldrar och grannar kanske passar på att ta en kaffe med dopp vid trädgårdsmöblerna. Eller också slänger de på en hamburgare på den gemensam grillen, som säkert kommer att gå varm under sommarmånaderna.

Fina omgivningar

Eriks gränd har, liksom hela Sigtuna stadsängar, tagit tillvara på områdets historia. Stadsdelen är redan nu trivsam och levande med varierad bebyggelse. Vid Silvertorget ligger en stor Lidlbutik, saluhallen Olsson’s kött och delikatesser, träningsanläggningen WE med gym och padel, frisör, apotek, restauranger, vårdcentral och tandläkare. Och mer service blir det allt eftersom. I området är det också enkelt att ta sig ut. Här finns skid- och löparspår precis runt knuten och flera golfbanor i området samt Mälaren som bjuder in till aktiviteter året runt.

Och skolor finns det. I stadsdelen ligger bland annat Internationella Engelska skolan med klasser från sex årsverksamhet upp till nian och Raul Wallenbergskolan planerar en förskola i området. 

Kommunikationer

När du behöver ta dig ut i världen är det enkelt. Till Stora gatan och Sigtuna centrum är det en kilometer. Till Märsta och Arlanda tar du dig med bil på 10 minuter, till Stockholm på cirka 40 minuter. Väljer du buss är den i Sigtuna centrum på cirka 8 minuter. Till Märsta station, där pendel och tåg går, tar det cirka 25 minuter från Sigtuna stadsängar.

För dig med bil finns det 38 p-platser på andra sidan gatan i parkeringshus, vara av 11 har laddplatser för el-bilar. Ute finns ytterligare 79 p-platser. Men du behöver inte ha egen bil för att bo här. Behöver du en bil kan du enkelt ansluta dig till områdets bilpool.

Läs mer