Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.

Hyresrätter på Brunnshög

I Lunds nya stadsdel Brunnshög, som sjuder av liv, har Bonava byggt 169 hyreslägenheter. Det Svanenmärkta kvarteret ligger på Systemaregatan/Brunnshögsgatan, söder om Gryningsparken. De gröna omgivningarna förstärks av att huset också omgärdar en grön innergård som blir hyresgästernas egen mötesplats direkt utanför dörren.

Hemfakta

Bostadstyp: Lägenhet
Antal bostäder: 169
Antal rum: 1-4
Storlek: 27-92 kvm
Inflyttat: Sommaren 2021
Adress: Brunnshögsgatan 9-11, Systemaregatan 8-10

Lägenheterna

I Solkatten bor du i ett hem som passar din livsstil. Här finns ett stort urval av lägenheter om 1-4 rum och kök, från 27-92 kvadrat. Oavsett storlek är lägenheterna smart planerade, funktionella och med plats för förvaring. Flera av lägenheterna har spännande planlösningar. Inredningen är ljus med målade väggar, genomgående mattlackad ekparkett, fönsterbänkar i polerad marmor, kök med vita släta skåpluckor och vitvaror som klarar Svanens krav.

I hyran ingår digital tv-box och tv-paket Start via Telia. Fibernätet är ett öppet nät, där du själv väljer bredbandsleverantör (ingår inte i hyran). Sortera dina sopor gör du enkelt via sopsug med flera olika fack på gården. ”Sällanfraktionerna” lämnar du också smidigt i ett UWS-system /Underground Waste System) strax utanför gården. Cykel och barnvagnar finns det plats för i källaren. Här finns också den gemensamma tvättstugan.

Kika in i ett hem

Ta en rundtur i visningslägenheten i Solkatten.

Välkomnande innergård

Direkt utanför dörren är det gott om plats för grannar och vänner att ses. Här på den stora gården kan barnen att kunna ägna timmar i sandlådan, springa runt i gräset och leka bockarna Bruse på trädäcket medan föräldrarna tar en kaffe med dopp vid trädgårdsmöblemanget eller i pergolan. Sten, bark, olikfärgat marktegel, låga murar, gräs, träd och planteringar ger gården karaktär och variation. Den trädgårdsintresserade behöver inte gå över ån efter vatten. I gårdens odlingslådor är det bara att låta de gröna fingrarna leka. Det som växer här kommer gillas av både hyresgäster och kvarterets bin som tagit in på gårdens egna insektshotell.

Kommunikationer

Med spårvagnen, som stannar nästa utanför dörren, är det raka spåret till Lunds kunskapsstråk med universitetet och Ideon. Och på linjen, bara två hållplatser bort, kliver du av vid MAX IV och ESS som är två av Sveriges största forskningsanläggningar, som samlar forskare från hela världen.

Läs mer