Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.

Hyresrätter i Södra Ekkällan

I den nya delen av Södra Ekkällan har Bonava byggt ett nytt kvarter med hyresrätter. Elittruppen har ett fint läge söder om den nya kommunala pocketparken. Kvarteret består av totalt 164 lägenheter fördelat på två hus om 1-3 rum och kök mellan 25 och 69 kvadrat. De flesta lägenheterna har en härlig balkong, uteplats eller yta på loftgång.

Hemfakta

Bostadstyp: Lägenhet
Upplåtelseform: Hyresrätt
Antal rum: 1-3
Storlek: 25-69 kvm
Antal bostäder: 164
Inflyttat: Sommaren 2020
Överlämnat till: Bantorget, 2020
Adress: Bataljonsgatan 8 och 10, Honnörsgatan 1 och 3

Naturskönt läge och hög standard

Här bor du med närhet till natur och lugn. Precis i anslutning till Elittruppen bygger kommunen en kommunal mindre park och några minuter bort finns promenadstråken vid Tinnerbäcken. Vill du besöka det större Eklandskapet Tinnerö så når du det på tio minuters promenad.

Elittruppen är Svanenmärkt, det innebär att husen har låg energiförbrukning, sunda materialval och hälsosam inomhusmiljö.

Lägenheterna håller hög standard med parkett i hela lägenheten och helkaklat badrum med dusch som standard. Alla våtrum är förberedda för egen tvättmaskin. Alla kök är effektivt planerade och förberedda för installation av egen diskmaskin.

Till varje lägenhet hör ett förråd som finns på vinden eller i källaren. På bottenplan finns även en tvättstuga samt ett barnvagnsrum. Postfacken hittar du innanför portentrén och utanför varje lägenhetsdörr finns tidningshållare. I anslutning till husen ligger ett miljöhus för sortering i behållare. Cykeln parkerar du bekvämt vid gården. Parkeringsplatser finns att hyra i garaget under gården och på närbelägen parkering finns bilpoolsbilar.

Värmen ingår i hyran och tillförs via radiatorer. Utifrån miljöhänsyn kommer varmvatten att mätas utifrån individuell förbrukningen per lägenhet och debiteras på hyresavin. Lägenheterna är fiberanslutna till Telia, där startpaket-TV ingår. Hyresgästen tecknar själv abonnemang för tv, telefoni och bredband.

Med närhet till det mesta

Hyresrätterna i Södra Ekkällan har goda kommunikationer, både kollektivt eller med bil och cykel. Här bor du så gott som granne med Ekkälleskolan (åk F-6) och i området planeras för ytterligare skola och förskola. 

Elittruppen byggs kring en öppen grön gård med plats för lek. Här finns sandlåda och lekhus för de mindre barnen. I närheten finns även flera gym och en parkourpark. På cykelavstånd ligger det nya fina Smedstad Ridsportscenter. För att komma ner till stan tar du enklast cykeln eller promenerar två kilometer så är du mitt i centrum.

Södra Ekkällan är ett omtyckt bostadsområde med närhet till både natur, city och större arbetsplatser. I området finns en välsorterad Coop butik och en kvarterskrog.

Läs mer