Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.

Elittruppen i Linköping

Att bo i Elittruppen betyder att du har ett fint hem som du betalar en månadshyra för. Att bo i hyresrätt är smidigt och ger frihet, utan att du behöver göra avkall på något. Elittruppen ligger fint i Södra Ekkällan, där det är lätt att trivas. Hemmen håller hög standard, vad sägs om genomgående parkettgolv, kaklade badrum och Svanenmärkning av hela huset.

Hemfakta

Bostadstyp: Lägenhet
Upplåtelseform: Hyresrätt
Antal bostäder: 164
Antal rum: 1-3
Storlek: 25-69 kvm
Inflyttat: 2020
Adress: Bataljonsgatan 8 och 10, Honnörsgatan 1 och 3

Bra läge och nära till det mesta 

Elittruppen är ett hyresrättsprojekt som Bonava utvecklat för Bantorget Hyresbostäder. Här i den nyare delen av Södra Ekkällan i Linköping står huset på plats och hyresgästerna har flyttat in. Ett stenkast bort bygger kommunen en mindre park och några minuter bort finns promenadstråken vid Tinnerbäcken.  

De två husen omfamnar en stor öppen gård med plats för både stora och små. De minsta kan säkert fördriva många timmar i sandlådan och lekhuset medan det är kafferep i trädgårdsgrupperna. Kanske vill man ha lite egen tid och lägger sig för att läsa en god bok i solsängen? Än så länge har inte växtligheten riktigt tagit fart på gården men med tiden kommer planteringarna skjuta i höjden. Säkert kommer många av de som bor här att träna på något av gymmen som finns i närheten eller så blir det i parkourparken grannskapets ungdomar tillbringar mycket tid. Den hästintresserade har inte heller långt. På cykelavstånd från Elittruppen ligger det nya fina Smedstad Ridsportscenter.

Stilrena hus med plats för cykeln 

Elittruppen rymmer 164 lägenheter som är fördelade på två hus om 1–3 rum och kökDen minsta ettan är 25 kvadrat och den största trean är på 69 kvadrat. Oavsett storlek på hem, har många av dem balkong eller uteplats.

I Linköping, liksom i alla studentorter, är cykeln viktig. Den finns det plats för på gården. De som har bil kanske väljer att hyra en p-plats i garaget under huset 

Svanenmärkt och kontrollerat 

Elittruppen och de hyresrätter som Bonava utvecklar är med och bidrar till ett mer hållbart samhällebland annat via sin Svanenmärkning. Det innebär att allt från början är noggrant kontrollerat för att säkra att det inte förekommer miljöfarliga eller giftiga ämnen. Välisolerade tak och fasader ger energieffektiva husI anslutning till husen ligger ett miljöhus, där det är enkelt att sortera i olika behållare som hämtas. Värme ingår i hyran och med miljön i fokus mäts varmvatten och el utifrån hur mycket varje hyresgäst förbrukar. Såklart har varje hem fiber och i hyran ingår ett startpaket för TV, som de boende uppdaterar efter eget önskemål. 

Förberett och klart 

De som bor här behöver inte göra avkall på något. Standarden är bra, alla material är valda med omsorg. Det är till exempel ljusa parkettgolv i hela bostaden och helkaklade badrum med duschDen som vill kan också enkelt installera tvättmaskin i badrummet, där allt är förberett. Köken som så ofta är naven i våra hem och den plats där vi alla samlas är trivsamma. Här finns det som behövs när mat ska lagas i glada vänners lag. Och den som inte orkar handdiska installerar lätt en egen diskmaskin, allt är förberett. Förråd är också något som behövs och efterfrågas. I Elittruppen har varje bostad antingen ett förråd på vinden eller i källaren. På bottenplan finns även den gemensamma tvättstugan och ett barnvagnsrum så att barnvagnen slipper stå i entrén eller i den egna lägenheten.  

Att bo här i Elittruppen är smidigt. Lägenheterna är väl genomtänkta, det är nära till både natur och city och du betalar en månadshyra. 

 

Läs mer