Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.

Hyra lokal

När verksamheter flyttar in i samma hus som människor bor i skapas levande kvarter och hemtrevliga områden. Det är något vi på Bonava tar höjd för när vi planerar våra grannskap. Med lokala butiker, restauranger och annan service blir det helt enkelt lätt att trivas. Här kan du läsa mer om du är intresserad av att hyra en lokal till din verksamhet.

Så här går det till att hyra en lokal

Våra lokaler finns i flerbostadshus på flera platser i Sverige. Oftast är lokalerna placerade på bottenplan för att de ska vara en naturlig och lättillgänglig del av området. Vi på Bonava hyr ut lokalerna till hyresgäster med verksamheter som vi tror passar in i området, och sedan tar bostadsrättsföreningen över kontakten och blir hyresvärd.

När du har gjort en intresseanmälan börjar vi med att undersöka om vi tror att verksamheten passar in i området. För oss är det viktigaste att verksamheten tillför området och de boende en positiv upplevelse, och det får gärna vara någon slags serviceverksamhet.

 

Utöver att verksamheten ska passa in i området så behöver även lokalen vara lämplig för själva verksamheten. För vissa verksamheter krävs en speciell utformning av lokalen, som till exempel särskild ventilation eller fettavskiljare. Har vi inte bestämt det från början är det svårt att anpassa i efterhand. Lokalerna har en viss grundstandard och du som hyresgäst kan sedan anpassa lokalen efter dina önskemål.

 

Om din verksamhet passar in i området och lokalen går vi vidare med kontraktsförslag och förhandlingar. Det är även viktigt att du får en tydlig bild av hur lokalen kommer att se ut och hur du kan anpassa den efter dina önskemål för att du ska veta om lokalen är rätt för dig eller inte.

För att du ska få hyra en lokal av oss behöver du uppfylla våra krav

  • Du ska ha en verksamhet som passar i området och för de boende.
  • Du ska ha ett registrerat företag, till exempel aktiebolag, handelsbolag eller enskild firma.
  • Du ska ha god kreditvärdighet utan betalningsanmärkningar.
  • Du ska ge ekonomisk säkerhet, såsom bankgaranti alternativt deposition.

Exempel på verksamheter som hyr lokaler av oss

Vi försöker alltid skapa en bra mix av verksamheter när vi hyr ut lokaler i våra grannskap. Några av de verksamheter vi har hyrt ut lokaler till är olika sorters restauranger och kaféer, gym, presentaffär, blomsteraffär, optiker, naprapat, mäklarbyrå, guldsmed, mattaffär och skönhetssalong.

Hyr en lokal

Om du är intresserad av att hyra en lokal i något av våra områden kan du kontakta oss på info@bonava.se. Berätta vilken stad eller vilket område du är intresserad av och vad du har för verksamhet.