Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.

Nominering

Vi vill uppmuntra dig som lägger ner hjärta och själ på att skapa ett lyckligt grannskap. Det är det vårt sponsorskap handlar om.

Nominera dig själv och ditt initiativ, eller tipsa en vän i ditt grannskap som förtjänar lite uppmärksamhet. Har en granne lärt dig något nytt, lagt energi på att få ihop en grupp eller bara inspirerat någon? Fyll i formuläret och ansök om att bli sponsrad eller nominera en vän. För att hjälpa er att komma i gång sponsrar vi med exempelvis de verktyg och den utrustning som ni behöver i era aktiviteter. Vad sägs om bikupor, yogamattor eller specialutrustning till era cyklar? Nomineringen är stängd för denna gång.

Frågor och svar

1. Varför gör Bonava det här?

Bonavas vision är att skapa lyckliga grannskap för många. En viktig del i detta är den sociala aspekten och att göra sådant som man tycker är roligt tillsammans med andra. Människor som faktiskt får saker att hända är viktiga och dem vill vi stödja. Då kan vi förhoppningsvis hålla liv i engagemanget kring aktiviteter och få dem att växa.

Genom att också lyfta fram dessa inspirerande individer hoppas vi kunna uppmuntra andra att ta nästa steg och komma med egna initiativ i grannskapet.

2. Hur mycket stöd kan jag få?

Om du och ditt initiativ väljs ut kommer vi att köpa och leverera den utrustning du vill ha.

3. Vem kan ansöka?

Du kan ansöka om du bor i ett Bonava-grannskap och har startat eller vill starta en aktivitet tillsammans med dina grannar (t.ex. en yogaklubb). Det är viktigt att det är mer än två (2) personer förutom du själv som deltar och att det är en långsiktig aktivitet som sker regelbundet.

Du kan också nominera någon annan som har startat eller vill starta en gruppaktivitet.

4. Vilka typer av initiativ kan jag söka sponsring för?

Du kan söka sponsring för alla aktiviteter som genomförs tillsammans med dina grannar och som har fler än två (2) deltagare utöver dig själv. Det kan antingen vara en pågående aktivitet eller en aktivitet som du vill starta.

5. Hur vet jag om jag har blivit utvald?

När juryn har fattat sitt beslut kommer de utvalda att meddelas via e-post. 

6. Vad händer om jag blir utvald?

När du har blivit utvald meddelar vi dig först via e-post att du har blivit utvald för att få sponsring. Nästa steg är att vi köper och levererar det du vill ha. Vi kommer också att besöka ditt grannskap för att göra ett reportage om initiativet och den person som har skapat det.

7. Hur många blir sponsrade?

Hur många som blir sponsrade beror på de ansökningar som vi får in.

8. Enligt vilka kriterier utvärderas ansökan?

Vi kommer att utvärdera ansökningarna utifrån följande kriterier:

  • Aktiviteten har initierats av en person som bor i ett Bonava-grannskap och som genomför eller ska genomföra den i grannskapet.
  • Aktiviteten sker regelbundet.
  • I aktiviteten deltar fler än två (2) grannar (ju fler desto bättre).

Ansökan granskas av en jury bestående av representanter från Bonava.

9. Kan jag ansöka om jag driver ett vinstdrivande företag?

Nej, för närvarande sponsrar vi endast ideella initiativ som drivs av personer i grannskapet.