Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.

Försäkringar och garantier

Bonavas Tryggt Boende™ – i nöd och lust sedan 2009

Att köpa nytt hem är ett av de största besluten i livet. Det är fyllt av glädje, förväntan, inredning och drömmar – och ibland en gnutta oro. Vad händer om jag blir sjuk eller arbetslös, eller inte får min nuvarande bostad såld?

Med Bonavas Tryggt Boende™ får du skydd och hjälp om livet tar en oplanerad vändning. Tack vare några av marknadens bästa försäkringar och garantier kan du känna dig trygg hela vägen, både före och efter köp.

Här går vi kortfattat igenom vid vilka livssituationer och händelser Tryggt Boende™ finns där för dig. Vill du läsa de fullständiga villkoren hittar du en länk längre ner på sidan. Men mest av allt vill vi att du ska tänka på allt det roliga du har framför dig – att hitta hem!

Om det värsta händer

Tryggt Boende™ avbokningsskydd skyddar dig från att kontraktet skrivits på fram till inflyttningsdagen. Försäkringen gäller om du inte kan fullfölja köpet på grund av en kritisk sjukdom eller dödsfall, och ersätter kostnader för bokningsavgift, handpenning och egna val upp till 300 000 kronor. Avbokningsskyddet omfattar samtliga köpare på kontraktet samt barn upp till 18 år som fortfarande bor hemma.

Slipp dubbla boendekostnader

Tryggt Boende™ tillträdesskydd* skyddar dig från tillträdesdagen och upp till tre månader efter. Om du inte har fått din nuvarande bostad såld och därför vill flytta fram tillträdet för din nya bostad kan det vara möjligt efter särskild prövning. Du kan få tillträdet framflyttat i maximalt tre månader.

För att få möjlighet att flytta fram tillträdet ska du bland annat ha haft din nuvarande bostad ute till försäljning i god tid innan tillträdet (minimum två månader), ha anlitat en registrerad fastighetsmäklare som aktivt marknadsfört din bostad och ha försökt sälja din gamla bostad till ett marknadsmässigt pris. Du behöver ansöka om att flytta fram tillträdet minst 14 dagar före din tillträdesdag.
*Gäller bostadsköp fr.o.m. 2019-09-01.

Tryggt Boende™ bokostnadsskydd skyddar dig från tillträdesdagen och upp till 12 månader efter. Försäkringen gäller om du blir långvarigt sjukskriven, arbetslös eller vid dubbla boendekostnader om du inte lyckats sälja din nuvarande bostad vid tillträdet. Bokostnadsskyddet ersätter månadsavgiften till bostadsrättsföreningen för din nya bostadsrätt, eller med ett fast belopp på 10 000 kronor per månad om du har köpt ett småhus.

Om du tvingas sälja

Tryggt Boende™ prisfallsskydd skyddar dig i upp till 6 månader efter köp. Försäkringen gäller om du drabbas av en kritisk sjukdom och väljer att sälja ditt nya boende på grund av det. Prisfallsskyddet ersätter en eventuell realisationsförlust på upp till 300 000 kronor och gäller när bostaden säljs på marknadsmässiga villkor via registrerad fastighetsmäklare.

Observera att detta är en kortfattad beskrivning av Tryggt Boende. Klicka här för att läsa fullständiga försäkringsvillkor.

Tryggt Boende™ har funnits vid våra bostadsköpares sida sedan 2009 och ingår alltid när du köper en ny bostad från Bonava.

Extra trygghet för dig som köper bostadsrätt

Bonava ansvarar för att kompensera bostadsrättsföreningen för bostäder som eventuellt inte har sålts. Detta innebär att din bostadsrättsförening garanteras samtliga insatser, upplåtelseavgifter och årsavgifter för sådana bostäder. Du som kund slipper därför oroa dig för höjda avgifter på grund av att inte alla bostäder är sålda.

siteassets/_badges/tryggt_boende_380x380.jpg