Active lifestyleamusement2apartment2Architecturearrow-downPage 1Group 3arrow22arrow2arrow2attachbike2blocks2bus2cafecalendar2check2close2collapse2CollapseCommon facilitiesGroup 2CloseGood SVG BlackOK SVG BlackPoor SVG BlackVery good SVG BlackVery poor SVG Blackamusement2Culture EntertainmentShapedocument2document_blankdoublearrowarrow2arrow2arrow22Eat Drinkemail2expand2external_link2Family friendlyfavourite2filter2Getting thereGreen solutionsgrocery_store2grocerystoreShapeHealthcareheart_activeHeart filled SVG Blackheart_inactiveholiday_cottage2Shapehospital2house2mypagespin_distanceicon-unit-v2like2list2Local servicesbonava logotype primarybonava logotype secondarybonava logotype_symbolMaintenance SVG BlackMap-pinminus2minus2mobile2parkNature activitiesnature_trails2Neighbourhood storyclose - kopiaparking2pdf2plot2plus2Group 2external_link2preschool2restaurant2row_house2schools2Schoolssearch2semi_detached2settings2Shoppinglocal_services2Social lifestyleSpecial featuregymtapTools SVG BlackGroup 2tube2user2

Trendspaning Art Deco

Välkommen till kulörernas år

Art Deco-trenden som varit stark hela 2017 håller i sig ännu. Med en härlig färgskala som skapar hemtrevnad och känns både mysig och elegant.

Den allra starkaste trenden 2017 är att färg och mönster dominerar inredningen. Ljust och fräscht har varit en klassisk inredningstrend som hängt med under många år, men nu börjar vi röra oss från det trygga vita och våga oss på mer färg även på de större ytorna.

Rosa och mönster

Den grå färgskalan som vi redan sett en hel del av på till exempel väggar och köksluckor kommer att hänga kvar, men den trendande färgen i inredningsvärlden är just nu rosa. Allt från ljusa pudriga nyanser till mörka brända toner. Vi kommer dessutom att få se mycket mer intensiva färger som smaragdgrönt och andra gröna toner samt blått i olika nyanser. En annan stor trend är mönster, både storblommigt och etniska mönster passar bra på tapeter och textilier.

siteassets/ambience-no-people/artdeco_rosa_pudrigt_580x400.jpg
siteassets/ambience-no-people/artdeco_bla_sang_580x400.jpg

Nu är det helt rätt att inreda med olika blå kulörer.

siteassets/ambience-no-people/artdeco_sittplats_580x400.jpg

Mycket mönster och pudriga toner.

Brunt och mässing

I Art Deco har vi mycket brunt och det är en färg vi kommer att få se mer av i inredningen framöver, men då främst som accentfärg. Till exempel i form av glasflaskor och vaser, i läderdetaljer eller hela möbler och i mönster på tapeter och textilier. Mässing och andra guldiga toner lyfter det bruna från praktiskt vardagligt till lyxigt och klassiskt.
En stor trend är växter som placeras eller planteras direkt i olika former av hängande och stående glasbehållare, ibland i kombination med belysning.

siteassets/design-och-inredning/arrangemang_ljus_speglar_380x380.jpg

Arrangera mässingsljusstakar, speglar och några andra favoritföremål som passar bra ihop.

siteassets/design-och-inredning/barnum_soffa_380x380.jpg

Även i barnrummet kan man plocka upp bitar av de nya trenderna utan att för den skull tappa bort det lekfulla.

siteassets/inspiration-section-only/formex/formex-vaxter-i-glas380x380.jpg

Gröna växter i olika glaskupor var en stor trend på Formex i år och smälter bra in med naturmönstren.

siteassets/ambience-no-people/artdeco_armatur_580x400.jpg

Länge leve den nakna glödlampan

Trenden med de nakna glödlamporna från den industriella stilen ser ut att hänga kvar ett tag till. Däremot kan vi se nyheter på belysningsfronten i form av Art Deco-inspirerade armaturer och tyngre sammetsskärmar i skarpa färger, gärna med fransar. Även nättare vägghyllor med integrerad belysning var populära inslag på mässan.

In med lyxen

Den stora trenden är att vi lyfter in mer lyx i inredningen. Naturmaterial som linne och obehandlat trä kommer fortfarande att finnas kvar, men nu adderar vi sammet, krom och ädelstenar för en mer pampig och lyxig känsla. Det ska vara mycket textilier och skimrande material. 

siteassets/ambience-no-people/artdeco_sammet_580x380.jpg

Sammet och mässing är favoriter.

siteassets/design-och-inredning/deco_guld_580x380.jpg

Svart, vitt och mässing. Så enkelt och så stiligt.

Mer inspiration