Active lifestyleamusement2apartment2Architecturearrow-downPage 1Group 3arrow22arrow2arrow2attachbike2blocks2bus2cafecalendar2check2close2collapse2CollapseCommon facilitiesGroup 2CloseGood SVG BlackOK SVG BlackPoor SVG BlackVery good SVG BlackVery poor SVG Blackamusement2Culture EntertainmentShapedocument2document_blankdoublearrowarrow2arrow2arrow22Eat Drinkemail2expand2external_link2Family friendlyfavourite2filter2Getting thereGreen solutionsgrocery_store2grocerystoreShapeHealthcareheart_activeHeart filled SVG Blackheart_inactiveholiday_cottage2Shapehospital2house2mypagespin_distanceicon-unit-v2like2list2Local servicesbonava logotype primarybonava logotype secondarybonava logotype_symbolMaintenance SVG BlackMap-pinminus2minus2mobile2parkNature activitiesnature_trails2Neighbourhood storyclose - kopiaparking2pdf2plot2plus2Group 2external_link2preschool2restaurant2row_house2schools2Schoolssearch2semi_detached2settings2Shoppinglocal_services2Social lifestyleSpecial featuregymtapTools SVG BlackGroup 2tube2user2

Tapettrender 2018

Populäraste tapeterna just nu

Vad ska vi ha på väggarna egentligen? En gemensam nämnare för de tapettrender vi ser 2018 är att det är mer fokus på att du ska hitta din personliga stil snarare än att du ska stirra dig blind på vad som är inne (på tapeten) just nu. Tänk på att satsa på material, färgtoner och färgkombinationer som passar för dig.

Oavsett om du är en van tapetserare eller precis flyttat hemifrån, så kan det vara svårt att hitta rätt. Därför har vi gett oss ut i tapetdjungeln för att lyfta fram vilka tapettrender vi ser just nu och framöver. Något kanske kan passa just dig?

Skandinaviskt jordnära med inspiration av naturen

Enkelt och jordnära är en populär tapettrend. Det nya "ljust och fräscht" är idag lite mer skandinavisk och naturnära. Det behöver inte vara så tillrättalagt och perfekt utan får gärna se handgjort ut. Vi ser mycket enfärgade tapeter med djur, grönska och naturmaterial som skapar en känslan av att du tagit in naturen till ditt hem. Ord som taktilt, naturligt, miljö, hantverk, linne, mjuk färgskala, rottning och trä är stilbildande i de skandinaviska tapettrenderna 2018. 

Tapet arbetsrum

Skapa en känsla av att sudda ut gränserna mellan ute och inne.

Natur tapet

Naturliga mönster från naturens växtlighet.

Grön tapet

Grönska som för in naturen in till rummet.

Tapet med lugnt djurliv

Djurliv i en lugn färgskala.

Våga mer med blomtapeter och växtlighet

För dig som vill ta det naturnära skandinaviska till nästa nivå finns gott om storslagna tapeter som tar lite mer plats i hemmet. More is more! Här kan du experimentera fritt med blaffigt trädgårdsinspirerade mönster, skira akvareller och storblommiga dekorationer som ser ut att vara hämtade ut en oljemålning. Här finns det verkligen plats att låta din personliga smak få uttryck i väggarna.

Tapetsera mera

Våga tapetsera rummets alla väggar.

Matcha inredning och tapet

Plocka in inredning med samma kulörer som tapeten.

Svart tapet mönster

För det stilrena är svart en bra accentfärg till blommönstret.

Rustikt och historiskt på väggarna

Vi ser också tapettrender som tar inspiration av historien. Här är det rustikt hantverk som står i centrum. Dessa tapeter är mer trygga och mustiga i sina färgskalor, med klassiska mönster som för tankarna till 1800-talsvåningar. Inte helt oväntat då mycket inspiration kommer från den brittiska formgivaren William Morris som skapade tapeter under just 1800-talet. 

Murrig tapet

En murrig tapet som ger dig en ombonad känsla.

siteassets/inspiration-section-only/tapettrender/murrigt2_580x400.jpg

En personlig plats med tidlösa mönster.

siteassets/inspiration-section-only/tapettrender/murrigt4_580x400.jpg

En flirt med dåtiden som blivit nutid.

siteassets/inspiration-section-only/tapettrender/murrigt3_580x400.jpg

Dekorativa föremål och mustig tapet.

Grafiska tapeter med lekfulla motiv 

Vi vågar mer idag än för några år sedan, både vad gäller att lyfta in mer färg på våra väggar men också att vi tapetserar mera. Vi vågar ta oss från att tapetsera en fondvägg, till alla fyra i ett rum. Det blir dessutom mer enhetligt och lättare att skapa en harmoni om du vågar tapetsera alla väggar i ett rum. En trend som verkligen tar vara på detta lekfulla sätt att pryda våra väggar är den grafiskt lekfulla tapettrenden. Här är det fantasin som står i centrum och du får gärna mixa fritt med gammalt och nytt, retro och stilsäkert. Det är mycket pasteller som grundtoner och optimistiska motiv, vilket skapar en känsla av framåtanda. 

siteassets/inspiration-section-only/tapettrender/lekfullt_380x380.jpg

Pastell som en lugn grundton.

siteassets/inspiration-section-only/tapettrender/lekfullt760x380.jpg

Geografiska former och pasteller skapar liv och lekfullhet.

Tapeter inspirerade av världen

Här är tapettrenden för globetrottern. Vi ser många väggar prydda med mönster inspirerade av exempelvis asiatisk och afrikansk natur. Du kan exempelvis låta väggen prydas av djur från savannen, orientaliska blommor från det asiatiska växtriket och ruffiga ytor inspirerade av ökenlandskap. Var inte rädd för att blanda flera kulturella uttryck när du inreder. Här kan du också passa på att inspireras av platser du själv besökt eller har en relation till. Inredning som passar till dessa tapeter får gärna vara av trä, med grova ytor och keramiska detaljer.

siteassets/inspiration-section-only/tapettrender/kultur3_760x380.jpg

Tapet som får dig att minnas din resa i savannen.

siteassets/inspiration-section-only/tapettrender/kultur2_380x380.jpg

Mönster inspirerade av asiatisk natur.

siteassets/inspiration-section-only/tapettrender/kultur4_580x400.jpg

Varma toner som med dina detaljer gör ditt hem till bara ditt.

siteassets/inspiration-section-only/tapettrender/kultur5_580x400.jpg

Rustik och grov tapet som för tankarna till Sahara.

Elegant Art Deco

Inredningstrenden Art Deco håller i sig och har nu tagit sig upp på väggarna. Stilen är elegant,  sofistikerad och lyxig och tar tydlig inspiration av det glada 20-talet. Här ser vi mycket eleganta mönster och geometriska former i material som sammet, skimmer, guld och rosa, gärna i kombination. Tänk lite lounge/hotellobby-känsla så är du hemma (i flera bemärkelser).

Art Deco tapet

Eleganta mönster och rika färger som för dig in i stilen Art Deco.

Art Deco tapeter

Ett hav av kulörer i denna vackra tapet – välj och vraka vilka färger du ska fortsätta din inredning i.

Art-deco tapeterna

Blanda gärna rosa och mässing samt dekorativa föremål för att få ett kraftfullt uttryck.