Active lifestyleamusement2apartment2Architecturearrow-downPage 1Group 3arrow22arrow2arrow2attachbike2blocks2bus2cafecalendar2check2close2collapse2CollapseCommon facilitiesGroup 2CloseGood SVG BlackOK SVG BlackPoor SVG BlackVery good SVG BlackVery poor SVG Blackamusement2Culture EntertainmentShapedocument2document_blankdoublearrowarrow2arrow2arrow22Eat Drinkemail2expand2external_link2Family friendlyfavourite2filter2Getting thereGreen solutionsgrocery_store2grocerystoreShapeHealthcareheart_activeHeart filled SVG Blackheart_inactiveholiday_cottage2Shapehospital2house2mypagespin_distanceicon-unit-v2like2list2Local servicesbonava logotype primarybonava logotype secondarybonava logotype_symbolMaintenance SVG BlackMap-pinminus2minus2mobile2parkNature activitiesnature_trails2Neighbourhood storyclose - kopiaparking2pdf2plot2plus2Group 2external_link2preschool2restaurant2row_house2schools2Schoolssearch2semi_detached2settings2Shoppinglocal_services2Social lifestyleSpecial featuregymtapTools SVG BlackGroup 2tube2user2

Bäddat för god sömn

Mysiga och inbjudande bäddningstips

Hur får du den härliga bäddningen som du så ofta ser i tidningar och inredningsposter på nätet? Här får du några handfasta tips.

Börja med en sängkappa i bomull eller linne. Sängkappor är inte bara fina att se på, de döljer sängbenen och skapar lugn och harmoni. Dessutom är det ju praktisk att använda utrymmet under sängen för förvaring.

Tänk lager på lager

Om du har en dubbelsäng, bädda gärna med ett eller flera stora täcken istället för två enkeltäcken. Det blir lättare att bädda utan fula skarvar och om man ska tro på Fengshui omsluter det tvåsamheten.

Sover du i enkelsäng kan du ändå bädda med dubbla täcken, välj två tunnare istället för ett tjockt. Då kan du enkelt ändra temperaturen så att det blir varmare eller svalare genom att lägga på eller ta av ett täcke. 

För extra fluffighet använd gärna linnepåslakan. Att unna sig att sova i linne är en stor vardagslyx. Har du en gång börjat sova i linne så kommer du aldrig vilja återgå till något annat. Linet gör så du blir sval när det är varmt och värmer när det är kyligt.

Linnelakanen kan känns hårda i början men de kommer att bli både mjukare och vackrare ju mer du tvättar dem. 

Skapa volym med kuddar

Bygg upp med kuddar mot sänggaveln eller väggen och skapa volym. Det ser inbjudande ut och det är mysigt att kunna sjunka in i kuddarna, kanske läsa en bok eller lyssna på lugn musik och varva ner.

siteassets/bonavaproj-interiors/bed-curtains-380x380.jpg

Med en sänghimmel skapar du avskildhet

siteassets/bonavaproj-interiors/blue-bedroom-380x380.jpg

Nyanser av blått som går igen både på väggar och i bäddning ger en fin helhetskänsla

siteassets/bonavaproj-interiors/white-bedroom-380x380.jpg

Vita lakan gör att hela rummet känns rent och fräscht

siteassets/bonavaproj-interiors/grey-bedroom-580x400.jpg

Grått gör sig fint ihop med olika blå nyanser och får rummet att kännas lugnt och harmoniskt

siteassets/bonavaproj-interiors/dark-bedroom-580x400.jpg

Våga måla en riktigt mörk fondvägg

Mer inspiration