Active lifestyleamusement2apartment2Architecturearrow-downPage 1Group 3arrow22arrow2arrow2attachbike2blocks2bus2cafecalendar2check2close2collapse2CollapseCommon facilitiesGroup 2CloseGood SVG BlackOK SVG BlackPoor SVG BlackVery good SVG BlackVery poor SVG Blackamusement2Culture EntertainmentShapedocument2document_blankdoublearrowarrow2arrow2arrow22Eat Drinkemail2expand2external_link2Family friendlyfavourite2filter2Getting thereGreen solutionsgrocery_store2grocerystoreShapeHealthcareheart_activeHeart filled SVG Blackheart_inactiveholiday_cottage2Shapehospital2house2mypagespin_distanceicon-unit-v2like2list2Local servicesbonava logotype primarybonava logotype secondarybonava logotype_symbolMaintenance SVG BlackMap-pinminus2minus2mobile2parkNature activitiesnature_trails2Neighbourhood storyclose - kopiaparking2pdf2plot2plus2Group 2external_link2preschool2restaurant2row_house2schools2Schoolssearch2semi_detached2settings2Shoppinglocal_services2Social lifestyleSpecial featuregymtapTools SVG BlackGroup 2tube2user2

Mjuk och fräsch inredning

Att skapa en mjuk bostad

Mjukt och fräscht var ledorden när våra inredningsexperter skulle inreda en helt nyproducerad bostad i Kvarnbyterrassen.

I Kvarnbyterrassen finns nu en tvåa på 77 kvadratmeter som våra inredningskoordinatorer har arbetat med för att skapa en inspirerande och funktionell visningslägenhet.

siteassets/bonavaproj-interiors/kvarnbyterrassen_livingroom580x250.jpg
siteassets/bonavaproj-interiors/kvarnbyterrassen_kok580x250.jpg

Från moodboard till verklighet

Våra inredningskoordinatorer Emma och Caroline ville skapa en fräsch och mjuk känsla i hela bostaden. För att hitta rätt stil arbetade de först fram en moodboard som fick sätta tonen för alla material- och stilval. Den genomgående stilen blev en blandning mellan gammalt och modernt som hjälper till att mjuka upp bostadens bas som består av vita väggar och raka former.

siteassets/stilkoncept/shoes380x380.jpg
siteassets/stilkoncept/kvarnbyvallen_detail380x380.jpg
siteassets/bonavaproj-balconyterrace/kvarnbyterrassen_balcony380x380.jpg

Belysning för funktion och stämning

För att mjuka upp rummen och skapa stämning är det bra att använda sig av många olika belysningspunkter. Här är det bra att både tänka på hur behoven ser ut rent funktionellt. Vilken typ av belysning behövs när man står och lagar mat eller ska välja kläder ur garderoben? Sedan adderas stämningsbelysningen som man vill ha när det är dags att kura framför en film i soffan eller läsa en bok i fåtöljen.

siteassets/bonavaproj-interiors/kvarnbyterrassen_belysning1180x450.jpg

Mjuka upp med tyger och grönska

Bostaden har fått mycket textilier för en mjuk och ombonad känsla. Gardiner och mattor går i varma och jordnära toner och hjälper till att dämpa ljud och binda ihop de olika rumsligheterna i den öppna planlösningen. I sovrummet valdes en sänggavel i tjockt tyg med en ton som går igen i sängkläderna och på golvet ligger mjuka mattor tillsammans med vita fårskinn. Fårskinnen är ett bra exempel på hur man kan använda naturmaterial för att på ett enkelt sätt skapa just mjukhet i olika rum. Även gröna växter hjälper till att bidra till helhetskänslan av ett levande och harmoniskt hem. Här har de fått ta plats i hörn och på olika bord och bänkar.

Vi ville använda oss av naturmaterial såsom skinn, linne och trä eftersom det bidrar till att skapa en levande och varm känsla.

Emma Kleen

Inredningskoordinator på Bonava

siteassets/stilkoncept/gronska2_380x380.jpg
siteassets/stilkoncept/kvarnbyterrassen_sang380x380.jpg
siteassets/stilkoncept/kvarnbyterrassen_gronska380x380.jpg

Tidlöshet ligger i tiden

Det var viktigt att bostaden fick en inredning som känns aktuell över tid. Delvis av hänsyn till miljön, men också för att skapa en klassisk och tidlös känsla som inte behöver underhållas genom åren. Fladdermusfåtöljen i vardagsrummet är en klassiker som aldrig kommer att gå ur tiden och soffan fungerar i alla lägen med sin neutrala färg och form.

Här kan du läsa mer om Kvarnbyterrassen och området Kvarnbyn.

siteassets/stilkoncept/couch_580x380.jpg
siteassets/stilkoncept/kvarnbyterrassen_sofa580x380.jpg

Mer inspiration